Neum

Prostor mora, vedrine i sunca!

Neum

Prostor mora, vedrine i sunca!

Neum

Prostor mora, vedrine i sunca!

O Neumu

Poslije otoka Hvara Neum ima najveći broj sunčanih dana u godini, koje mu daje blago mediteransko podneblje!

Izuzetna jednostavnost i gostoljubivost ovdašnjih ljudi, vaših domaćina, neće vas ostaviti ravnodušnima i zasigurno ćete

se odlučiti ponovo posjetiti ovaj prekrasni biser jadranske obale.Neum pored svojih prirodnih ljepota, te blage mediteranske klime i bogate povijesti sačuvane u starim građevinama i stoljetnim maslinicima u zaleđu mjesta, svojim gostim nudi i bogat kulturni,

sportski i zabavni život.

Za goste, koji žele aktivan odmor, Neum nudi sportske terene za nogomet, odbojku ili košarku, a od vodenih sportova na raspolaganju su skijanje, surfanje, vožnje skuterima ili gliserima. U ljetnim mjesecima, na 7-9 mjesta po plažama i vrtovima hotela, kao i u privatnim restoranima, svira glazba “uživo”.

Dva disko kluba i mnogobrojni caffe-barovi pružit će Vam zabavu do ranih jutarnjih sati. Zabaviti se možete šetajući, razgledavajući i kupujući u mnogobrojnim prodavaonicama i suvenirnicama, kojih ima mnogo tijekom glavne turističke sezone. Manifestacija “NEUMSKO LJETO”, koja traje tijekom cijele turističke sezone, nudi vam brojna kulturna i zabavna događanja (folklorne večeri, posjet galeriji, književne večeri, etno fest …).

Kako do nas?

Lokacija

Neum je jedini primorski turistički gradić u Bosni i Hercegovini iznikao na strmim obroncima zaljeva Neum-Klek, koji prijateljski, otvorena srca i mediteranske duše, dočekuje svakog dobronamjernog gosta iz bilo kojeg kraja svijeta. Zemljopisno, Neum pripada regiji JUŽNI JADRAN, u trokutu turističkih središta MAKARSKA – MOSTAR – DUBROVNIK, i od otvorenoga mora Jadrana zaklonjen je poluotokom Pelješac, poluotokom Klek i njihovim prekrasnim uvalama, lučicama i turističkim i ribarskim naseljima.

66 km

DUBROVNIK


75 km

MOSTAR


52 km

MEĐUGORJE

hrCroatian